Yenilebilir Altın Yapraklı Peynirli Kek Tarifi


  • Yenilebilir Altın Yapraklı Peynirli Kek Tarifi

Merhaba! Bu tarif, yumuşak ve kremsi bir cheesecake'in yenilebilir altın yaprakları ile süslenmesiyle hazırlanmıştır. Orta derecede zorluk seviyesinde olan bu tatlı, yaklaşık 2 saatte hazırlanabilir ve 6 kişilik porsiyon sunar.

Malzemeler:

  • 100 gram Digestive bisküvi
  • 40 gram tereyağı
  • 10 gram beyaz çikolata
  • 800 gram Philadelphia peyniri
  • 470 gram mascarpone peyniri
  • 165 gram toz şeker
  • 300 gram taze krema
  • 9 gram jelatin

Hazırlanışı:

  1. Bisküvileri mutfak robotunda un haline getirin. Tereyağı ve beyaz çikolatayı benmari usulü eritin. Bisküvi ununa ekleyin ve karıştırın. 16 cm çapındaki bir kek kalıbına yayın ve buzdolabında 30 dakika bekletin.

  2. Cheesecake yapmak için, bir karıştırma kabında Philadelphia ve mascarpone peynirlerini karıştırın. Şeker ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Taze kremayı kaynatın ve peynir karışımına ekleyin. Jelatini 45 gram su ile karıştırın ve mikrodalga fırında yaklaşık 20 saniye eritin. Peynir karışımına jelatini ekleyin ve iyice karıştırın.

  3. Hazırladığınız karışımı kek kalıbına dökün ve buzdolabında en az 2 saat bekletin.

  4. Cheesecake'inizi yenilebilir altın yaprakları ile süslemek için, altın yapraklarını cheesecake'in üzerine yerleştirin. İsterseniz renkli bir glazür hazırlayarak cheesecake'inizi süsleyebilirsiniz.

Not: Bu tarifin ve görsellerin amacı sadece ürünü tanıtmaktır.

peynirli kek , tatlı tarifleri , yenilebilir altın yaprakları , özel tatlılar , mutfak sanatları

Yorum Yap

Not: Html Kullanılamaz!

Benzer Ürünler


24K Transfer Yaprak Altın (25 adet, 8x8 cm )

24K Transfer Yaprak Altın (25 adet, 8x8 cm )

Paket İçeriği ve Kullanım Önerileri Ayar:  24 Ayar ( Karat) Boyut: 8x8 cm ..

4.500,00TL