Çilekli Millefeuille Tarifi: Krema Chantilly ve Yenilebilir Altın Yaprakları ile Süslenmiş


Merhaba! Bu tarif, krema chantilly ve çileklerle hazırlanmış bir millefeuille sunar. Orta düzey zorluk seviyesinde olan bu tatlı, yaklaşık 1 saatte hazırlanabilir ve 6 kişilik porsiyon sunar.

İşte ihtiyacınız olan malzemeler:

Sfoglia için: (Bir gün önceden hazırlanmalıdır)

  • 1000 gr tereyağı
  • 300 gr W300 un
  • 725 gr W300 un
  • 20 gr tuz
  • 405 gr su

Chantilly kreması için:

  • 0.5 litre süt
  • 150 gr toz şeker
  • 40 gr un
  • 10 gr pirinç nişastası
  • 75 gr yumurta sarısı
  • Vanilya (gerektiği kadar)
  • 200 gr taze krema
  • 24 gr şeker

Hazırlanışı:

Sfoglia için, tereyağı ile 300 gr unu karıştırın, top haline getirin ve buzdolabında saklayın. Un, tuz ve su ile hamuru yoğurun. Hamurunuzu buzdolabında birkaç saat dinlendirin. 4 kat halinde katlayın ve bir sonraki güne kadar buzdolabında dinlendirin. Hamuru 1,8 cm kalınlığında açın ve yaklaşık 2 saat dinlendirin. 190°C'de 30 dakika pişirin.

Chantilly kreması hazırlamak için, sütü yarım şekerle, tuz ve vanilya ile kaynatın. Ayrı bir kapta un, pirinç nişastası, şekeri ve yumurta sarısını karıştırın. Sütü karışıma ekleyin ve koyulaşana kadar karıştırın. Soğuması için yaklaşık bir saat bekletin. Taze kremayı şekerle karıştırın ve 200 gr pastacı kreması ile karıştırın. Sfoglia'yı kesin, Chantilly kreması ile doldurun ve taze çileklerle süsleyin. 23 karat altın yaprakları ile süsleyin ve servis yapın. Afiyet olsun!

Not: Bu tarifin ve görsellerin amacı sadece ürünü tanıtmaktır.

çilekli millefeuille , krema chantilly , yenilebilir altın yaprakları , tatlı tarifleri , pasta , tarif , mutfak , çilek , tatlı

Yorum Yap

Not: Html Kullanılamaz!

Benzer Ürünler


24K Transfer Yaprak Altın (25 adet, 8x8 cm )

24K Transfer Yaprak Altın (25 adet, 8x8 cm )

24K Transfer Yaprak Altın, özel günlerinizde ve etkinliklerinizde sunumlarınıza benzersiz bir dokunu..

3.250,00TL