Beyaz vanilya bazlı sütlü çikolata mousse ve ahududu jeli tarifi
- Ömer Faruk YILMAZ
- March 03, 2023
- 2909
- 0
- 0
Merhaba tatlı severler!
Bugün sizlere muhteşem bir tatlı tarifi paylaşacağım: Beyaz vanilya bazlı sütlü çikolata mousse ve ahududu jeli. Bu tarif biraz uğraştırıcı olsa da sonucunda muhteşem bir lezzet elde edeceksiniz. Tarif 4 kişiliktir.
Malzemeler:
- 100 gr püre halinde ezilmiş taze ahududu
- 50 gr şeker
- 10 gr jelatin
- 100 gr süt
- 150 gr sütlü çikolata
- 300 gr taze krema
- 1 adet vanilya çubuğu
Hazırlık:
- Ahududuları bir kaba alın ve mikrodalga fırında 60 dereceye kadar ısıtın. 30 gr. şeker ekleyin ve karıştırarak kaynatın.
- 3 gr. jelatini 15 gr. suyla ıslatın, karıştırarak eritin ve ahududulara ekleyin. Karışımı buzdolabında yaklaşık 1 saat boyunca soğutun.
- 100 gr. sütü bir tencereye alın ve kaynatın. Çikolatayı küçük parçalara ayırın ve kaynar sütün içine ekleyin, karıştırarak eritin. 35 dereceye kadar soğumasını bekleyin.
- 7 gr. jelatini 35 gr. suyla ıslatın, çikolata karışımına ekleyin ve iyice karıştırın.
- 200 gr. taze kremayı hafifçe çırpın ve çikolata karışımına ekleyin. Yavaşça karıştırın.
- Bardakların tabanına çikolatalı karışımı dökün. Sonra soğutulmuş ahududu jölesini ekleyin.
- Bardakların kenarlarını altın renkli kırıntılarla süsleyin.
- Son olarak, vanilya çubuğunu taze kremayla çırpın ve bardakların üzerine dökün.
- Tatlıyı buzdolabında en az 1 saat boyunca soğutun.
- En son olarak, üzerini çeşitli süslemeler yaparak süsleyin.
Bu muhteşem tatlıyı mutlaka deneyin, eminim çok seveceksiniz. Afiyet olsun!